15, 18, 20, 25,30 Mic Şeffaf Bopp Film

Çift yönlü gerdirilmiş PP filme, BOPP adı verilir. BOPP filmler propilen monomerinin polimerizasyonu ile elde edilen polipropilen zincirlerinin çift yönlü gerdirilmesi sonucu oluşur. Polipropilen film, polietilen gibi baz reçinenin çeşitli katkı maddeleri ile takviye edilmesinden sonra ekstruderden çekilir. Elde edilen film kullanım özelliklerinin arttırılması amacıyla çeşitli fırın sıcaklıklarında enine ve boyuna (balon) belli kademelerde 1:6 ile 1:8 oranında gerdirilerek oriented polipropilen (BOPP) elde edilir.

Bu işlem sonucunda filmin;

• Optik özellikleri artar
• Sertlik özelliği artar
• Çeşitli gazlara karşı ve nem geçirgenliği azalır
• Isı dayanımı artar
• Gerilme mukavemeti artar

PP, boyuna ve enine gerdirilerek mekanik özellikleri arttırılarak daha dayanıklı bir yapıya kavuşturulur. BOPP, PE’den daha serttir, gerilme dayanıklılığı daha da yüksektir ve daha transparandır. Su buharı, yağ, gaz, kokuya karşı bariyer özelliği LDPE ‘den daha iyidir. BOPP, 150°C’ye kadar ısıya dayanıklıdır, ancak düşük ısılarda kırılganlaşır. Yoğunluğu 0,91 g/cm3’tür. BOPP, fleksibıl ambalaj üretimlerinde başka malzemelerle birlikte kullanılır, lamine edilir veya koekstrüde edilebilir.

Bu folyolarla, kitap ciltleri, kitap sırtları, posterler, broşürler, magazin kapakları, kaliteli taşıma çantaları, körüklü kutular vs. gibi ürünler lamine edilir (kitap konusunda eğilim daha çok mat laminasyon yönündedir, çünkü burada kısmi laklama yapılabildiği için sonraki işlemlerde özel efektler elde edilebilmektedir). 

Parlak, mat, yarı mat, çift taraflı akrile kaplanmış, metalik, beyaz, renkli ve desenli olarak üretilen BOPP folyoların ambalajlama makineleriyle uyumu son derece iyidir, kullanımı çok rahattır. Bu tür filmlerin kullanım alanları, peynir, salam, pişirilmiş hazır yemekler ve özellikle çikolata, gofret, bisküvi, şekerleme ve patates cipsleri gibi nem ve oksijene karşı duyarlı olan yiyecek ambalajlarıdır. Ayrıca bu filmler alışveriş poşetleri, gömlek poşetleri, koli ve kırtasiye bantlarında da kullanılmaktadır. Isıl yapıştırmalarda meydana gelen orientasyon kaybından dolayı çift yönlü oriente polipropilenin (BOPP) ısıl yapışması zordur. 

Sipariş Formu
ArabicEnglishGermanTurkish