12, 18, 23 Mic Pet Film

PET filmler birçok değişik özelliği olan çok yönlü bir polimerdir. Kimyasal açıdan PET, bir taraftan diolden üretilen polimerin yoğunlaşması diğer taraftan ise dikarboksilik asit, dimetil veya dietil ester türevidir. PET, berrak kolay şekillendirilebilir ve güçlüdür. 

Polietilen tereftalat filmlerin gaz geçirgenlik oranı düşüktür, su buharı geçirgenlik oranı ise düşük yoğunlukta polietilene (LDPE) nazaran önemsenmeyecek düzeyde daha yüksektir. Ambalaj sanayinde her geçen gün daha fazla rağbet görmekte olan PET filmler diğer malzemelerle kaplanarak, kaplandığı malzemenin bariyer özelliğinin arttırılmasında kullanılır. 

Diğer kullanım alanları:

  • Kahve (Koku geçirgenliği düşük olması nedeniyle)
  • Çay
  • Dondurulmuş gıda
  • Kuruyemiş
  • Baharat
  • Steril torba
  • Sabun ambalajları

PET üst yüzey geriliminden dolayı sonraki işlemler için  (folyoya sıcak kabartma, lamine edilmiş tabakaya baskı – metalize PET folyoda özel efektlerin elde edilmesi, vs.)  çok elverişli bir filmdir. 

PET filmler hem son derece sağlam hem de cama benzer bir parlaklık ve saydamlık sergiler. Polyester reçinesinden elde edilen bir film, çok geniş bir ısı yelpazesinde dayanıklılığını mükemmel korumasıyla tanımlanır. Yüksek transparanlığa sahip polyester filmler ekstruderden iki eksenli olarak çekilip enine ve boyuna oriente edilirler. Bu nedenle mekanik direnci oldukça yüksektir. 300°C’ye kadar ısıya dayanıklıdır. İyi bükülme özelliğine sahiptir. İki eksenli oriente olduğu için koku ve yağa karşı kusursuz bariyer özelliği gösterirler. Yoğunluğu 1,4 g/cm3’tür. Organik eriyiklere direnci de oldukça iyidir. Isıl olarak yapışma özelliği düşüktür, bu nedenle PE ile lamine edilerek kullanılır.

PET filmlerinde BOPP gibi son yıllarda kullanımları artmıştır. Bu filmlerin diğer filmlere oranla birçok avantajı mevcuttur.

Sipariş Formu
ArabicEnglishGermanTurkish